Produkty

Jak vyrábět co nejvíce


Spousta lidí vám potvrdí, že celá řada věcí má vliv na to, jak se energie v solárních panelech vyrábí. Stále nemáme dostupné ultracitlivé a cenově dostupné panely, které by mohly pracovat i s naprostým minimem slunečního svitu, tam se ale určitě brzy dostaneme. Nyní se ale podíváme na největší problémy, které většinou působí negativně na výrobu energie v solárních panelech a jejich řešení, která mnohdy nemusí být až tak nepatrná.

energy-1322810_640

  1. Stromy

Valná většina fotovoltaiky na rodinných domcích a podobných nízkých stavbách bohužel nefunguje na sto procent, protože se kolem nemovitosti nacházejí vzrostlé stromy, které prostě brání slunečnímu svitu či stíní a je tedy snížen výkon elektrárny. Samozřejmě, pokud máte tu možnost a strom to neohrozí, stačí jenom strom očesat o větve, které brání a je to. Pakliže je to vyšší strom, budete potřebovat například někoho s plošinou, protože dnes už málokdo šplhá na strom s motorovou pilou. Takovéto úpravy jsou snad nejlepší a nejméně invazivní. V mnohých případech je ale třeba i nutné strom porazit, protože by s osekáním větví zkrátka nepřežil. To je poté na majitelích, kam až zajdou. Pakliže je ale možnost dát si panely na jinou nemovitost či na jiné místo, aby stromy nevadily, je to bezesporu výhoda, kterou se vyplatí prozkoumat.

  1. Podnebí

Bohužel, některé země se zkrátka pro solární panely hodí více než jiné. To je fakt, který nezapře nikdo. Například vždy slunné Španělsko je ideální pro solární panely na rodinných domcích, protože tam svítí slunce opravdu celý rok a solární panely tak mohou pracovat nonstop a vy tak z energie můžete žít opravdu po celý rok. U nás v Česku je situace trochu horší, ale třeba díky postupující klimatické krizi se na sklonku katastrofy, která nás čeká, pakliže drasticky nezměníme naše chování, se přeci jen dočkáme slunečnějšího počasí.

photovoltaic-491702_640

Elektrocentrála třífázová je dobrým řešením pro vaše domácí solární elektrárny. Funguje na moderních principech a dovoluje opravdu široké možnosti výroby energie i následného „přeposílání“ do sítě či do baterie. Doporučujeme prohlédnout!